Pant avas suu ja rahakraanid

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinki juht Enn Pant
Tallinki juht Enn Pant Foto: Peeter Langovits

Investorid on aastaid kritiseerinud Tallinki ning selle juhti ja suuromanikku Enn Panti selle eest, et ta pole aktsionäridele dividende ehk omanikutulu maksnud. Investorid ja ajakirjandus pole rahul olnud ka sellega, et Pant ei suhtle avalikkusega. Ta on küll rääkinud aktsionäride üldkoosolekul, mis on börsiettevõtte juhina kohustuslik, kuid ühelegi Eesti suuremale ajakirjandusväljaandele polnud ta juba aastaid intervjuusid andnud. Seda kuni viimase ajani.

Sel kevadel on järsku kõik teisiti. Tallinki nõukogu teeb aktsionäride üldkoosolekule (loe: Pant teeb Pandile) ettepaneku maksta aktsionäridele 33,5 miljonit eurot dividende, millest kümnendiku pistab ta oma taskusse.

Üsna üllatuslikult on laevafirma juht teinud lahti ka suu – sel nädalal ilmusid põhjalikud usutlused Pandiga lausa kahes väljaandes. Investorid peaksid nüüd küll üsna rahul olema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles