Prantslased pakuvad tippveine viiendiku võrra odavamalt

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bordeaux veiniistanduse omanik valmistub 2012. aasta toodangu oksjoniks.
Bordeaux veiniistanduse omanik valmistub 2012. aasta toodangu oksjoniks. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa tippveinide piirkond Bordeaux alustas villimata veini tulevikutehingute müüki hindadega, mis on kuni viiendiku võrra madalamad kui eelmisel aastal, kirjutab The Wall Street Journal.

Nende, kes on juba oma hinnad avalikustanud, hinnatase on madalaim alates vähemalt 2008. aastast.

2012. aastakäigi Château Lafite-Rothschild'd pakutakse esmaspäeval hinnaga 350 eurot pudel, mis on 17 protsenti madalam kui eelmisel aastal ja 42 protsenti madalam kui üle-eelmisel.

Château Mouton-Rothschild pani oma veinide hinnaks 240 eurot pudel, mis on 33 protsenti madalam kui 2011. aastal. Château Lynch-Bages eelmise aastakäigu veinide hind on 60 eurot pudel ehk 13 protsenti madalam.

Maailma kõige hinnatumate kollektsioonveinide hinnaliikumist peegeldav Liv-ex 100 indeks, mis kerkis rekordtasemele 2011. aasta juunis, oli eelmise aasta oktoobriks kukkunud 29 protsenti. Tänaseks on see kaheksa protsendi võrra kosunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles