Hooajatööliste vajadus suureneb

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maasikakorjajad
Maasikakorjajad Foto: SCANPIX

Kõigi eelduste kohaselt otsivad Eesti ettevõtted tänavu tänu heale majanduskliimale rohkem hooajatöölisi, et suvel suurenevat nõudlust rahuldada.

Värbamisportaali CV Keskus turundusjuht Laura Tammeorg sõnas, et praegu on üks aktiivseim kuu hooajatööliste otsimiseks. «Hooajalisi tööpakkumisi lisatakse kõige rohkem kevadel: aprilli-, märtsi- ja maikuus, kõige vähem hooajalisi tööpakkumisi on detsembris ja jaanuaris. Ettevõtted hakkavad hooajatöötajaid otsima tavaliselt juba paar kuud enne hooaega,» sõnas ta.

Praeguseks on CV Keskuse andmeil avaldatud juba 914 hooajatöölise pakkumist, mis on suurem hulk kui eelnevatel aastatel. Hetkel on üleval 284 hooajatöölise otsimiskuulutust.

Samas ei saa neid numbreid Tammeoru sõnul üks-ühele võtta, kuna enamike tööpakkumiste puhul otsitakse ühe avaldatud tööpakkumise kohta tegelikkuses 2-3 töötajat ning lisaks kasutavad paljud ettevõtted andmebaasiotsingut hooajatöötajate leidmiseks.

Populaarsemad hooajalised ametikohad on sel aastal olnud kokk, ettekandja, tootmistööline, autojuht, ehitaja, assistent (asendaja suveperioodiks). Tammeoru sõnul on hetkel on CV Keskuse andmebaasis 57 711 aktiivset CVd, kus on soovitud töö liigiks märgitud ajutine/hooajatöö.

Üks iga-aastane aktiivne värbaja on Maagi lihatööstus. Ettevõtte müügijuht Marek Mettas sõnas, et suvisel ajal grillivad eestlased palju, mistõttu on suvine periood ka lihatoodete müügi üks tippaegadest. «Toome turule uusi tooteid ja ennustame müügimahtude tublit kasvu, mistõttu vajame tipphooajaks lisatöökäsi. Paarile-kolmele hooajatöölisele saame ilmselt pakkuda ka püsivat töölepingut.»

Turvafirma G4S on jällegi palkamas 110 vetelpäästjat. «Tänavu kandideeris rannavalve vabadele kohtadele 108 inimest, koolitusele kutsuti neist 33, kes asuvad suvel rannavalve teenistusse koos staažikamate kolleegidega Eestimaa avalikes supelrandades veeohutust tagama,» ütles firma kommunikatsioonijuht Julia Garanža.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles