USA suurfirma kopeeris eestlaste idee

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Kotka.
Taavi Kotka. Foto: Liis Treimann

Eesti ühe suurima tarkvaraarendaja Nortali (endine Webmedia) eksjuht, praegune majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi IT asekantsler Taavi Kotka märkis tänasel intellektuaalomandi ümarlaual, et intellektuaalomandi vargus ei ole alati nii, et väiksemad kopeerivad suuremaid, vaid tihti käib see vastupidi. Näitena tõi ta USA suurkorporatsiooni, kes kopeeris Webmedia aegadel neilt idee ja liitis oma tootesse.

Kotka sõnul otsisisid nad kuus aastat tagasi rahastust tänasele Zeroturnaroundi baastootele jRebel, hoolimata paberkokkulepetest, kopeeris ettevõte BEA, mille hiljem ostis Oracle, eestlaste poolt demotud toote.

«Jutu point on, et väga raske on minna suurkorporatsioonide vastu. Nemad on palju kõvemad patendikaitsjad ja Eesti ettevõtjatel pole piisavalt kogemust, et sellises situatsioonis oma loomingu eest seista,» sõnas Kotka E24-le.

Juhtum Kotkat rahuldava lõpuni ei jõudnudki, sest BEA oli asja juriidiliselt korrektselt korda ajanud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles