Finnairi esimese kvartali puhaskahjum vähenes 15,8 miljonile eurole

BNS
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Finnair.
Finnair. Foto: SCANPIX

Soome lennufirma Finnair sai tänavu esimeses kvartalis 15,8 miljonit eurot puhaskahjumit, mis on 18 protsenti vähem kui mullune 19,3 miljoni euro suurune kahjum.

Finnairi ärikahjum vähenes mulluselt 18,7 miljonilt eurot 13,8 miljonile eurole, teatas ettevõte börsile. Kahjum aktsia kohta on vähenenud 17 eurosendilt 15 sendile.

Ettevõtte käive jäi mulluse esimese kvartaliga samale tasemele ja oli 593,2 miljonit eurot.

Finnari tegevjuhi kohusetäitja Ville Iho sõnul algas aasta Finnairile hästi, kuid aasta esimene kvartal on vähese hooajalise nõudluse tõttu alati kõige keerulisem. Ettevõte üritab jätkuvalt oma konkurentsivõimet parandada läbi kasvu ja kulude kokkuhoiu.

Märtsi lõpuks oli ettevõtte saavutanud 119 miljoni eurose kulude kokkuhoiu, kuid eesmärgiks on saavutada 149 miljoni eurone kulude kokkuhoid aastas. «Selle eesmärgi saavutamine nõuab veel kõva tööd ja raskeid otsuseid,» märkis Iho.

Veel 60 miljonit eurot tahab ettevõte kokku hoida personalikulude arvelt, tehes selleks muudatusi palkades ja töötundide arvus.

Juunis asub ametisse ka ettevõte uus tegevjuht Pekka Vauramo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles