Nutitelefonide müük ületas esimest korda tavaliste mobiiltelefonide müüki

Kalev Aasmäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nutitelefon.
Nutitelefon. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Uuringufirma IDC andmetel müüdi maailmas käesoleva aasta esimeses kvartalis 418,6 miljonit mobiiltelefoni, neist 216,2 miljonit olid nutitelefonid.

Suurim mobiiltelefonitootja oli ka möödunud kvartalis Samsung, mis tarnis 115 miljonit seadet ning omas globaalsest turust 27,5 protsenti. Teisel kohal oli uuringufirma andmetel Soome telefonitootja Nokia 61,9 miljoni mobiiltelefoni ja 14,8 protsendise turuosaga. Kolmandal kohal oli Apple 37,4 miljoni müüdud mobiiltelefoni ja 8,9 protsendiga turust.

Neljandal ja viiendal positsioonil olid LG ja ZTE vastavalt 15,4 miljoni telefoni ja 3,7 protsendiga ning 13,5 miljoni telefoni ja 3,2 protsendiga.

2013. aasta esimese kolme kuuga on oma juhtpositsiooni nutitelefonitootjate seas 32,7 protsendise turuosaga kindlustanud Samsung, Lõuna-Korea ettevõte müüs kokku 70,7 miljonit seadet ehk 60 protsenti rohkem kui mullu samal ajal.

Kuigi Apple müüs käesoleva aasta esimeses kvartalis 37,4 miljonit iPhone´i ehk 6,6 protsenti mullusest tulemusest rohkem, vähenes ettevõtte osa globaalsel nutitelefonide turul aastaga 23 protsendilt  17,6 protsendini.

Kolmandale kohale tõusis LG, mis müüs 10,3 miljonit nutitelefoni, omades sellega 4,8 protsendist turuosa, neljandal kohal oli üllatuslikult Hiina ettevõte Huawei 9,9 miljoni nutitelefoni ja 4,6 protsendiga turust, viiendal kohal asetseva Taiwani ettevõtte ZTE vastavateks numbriteks olid 9,1 miljonit ja 4,2 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles