Ajateenijate toetusele ja kaitseväelaste palgale löödi käärid sisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajateenijad.
Ajateenijad. Foto: Mihkel Maripuu

Kaitseministeerium saatis kooskõlastusele eelnõud ajateenistujate toetuse ning kaadrikaitseväelaste palga vähendamiseks kaheksa protsendi võrra, täpselt sama palju vähendatakse ka kõigi töötajate palku kaitseministeeriumis ning selle kõigis allasutustes.

Kaitseministeeriumi pressiesindaja Peeter Kuimet kinnitas, et samamoodi kaheksa protsendi võrra vähendatakse nii kõigi ministeeriumitöötajate, ministeeriumi allasutuste töötajate kui kaitseväelaste palku, samuti ajateenijate toetust. Kogu palgakärpega hoitakse teisel poolaastal kokku 48 miljonit krooni.

Ajateenijatele kuni nende ametikohale määramiseni makstavat toetust vähendatakse 1395 kroonilt 1284 kroonile, kaheksa protsendi võrra vähenevad ka ametikohale vastavad kõrgendatud toetused. Toetuste kärpega hoiab kaitseministeerium teisel poolaastal kokku 1,4 miljonit krooni.

Nädal tagasi sõnas kaitseminister Jaak Aaviksoo, et välismissioonidelt ja ajateenistuselt kokku hoidma ei hakata. «Ei tahaks minna missioonide kulutuste kallale ja ei tahaks minna ajateenistuse kallale,» vahendasid ERR uudised.

Peeter Kuimet täpsustas, et minister pidas silmas seda, et vähendada ei soovita välismissioonide arvu, samuti ajateenistusse kutsutavate kutsealuste arvu. 

Välismissioonidel osalevate kaitseväelaste põhipalku vähendatakse Kuimeti kinnitusel samuti 8 protsendi võrra. Puutumata jääb aga nende välislähetuse tasu, mis moodustab missioonil teeniva kaitseväelase palgast suurema osa ja sõltub tema auastmest ning missiooni asukohamaast.

Kaadrikaitseväelaste palgakärpega hoitakse tänavu teisel poolaastal kokku 23,9 miljonit krooni.

Riigi esimese negatiivse lisaeelarvega vähenesid kaitseministeeriumi valitsemisalas palgad ja ajateenistujate toetused 7 protsendi võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles