IMF soovitab euroalal kriisist väljumiseks reforme süvendada

Kalev Aasmäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IMFi asedirektor David Lipton.
IMFi asedirektor David Lipton. Foto: SCANPIX

Euroopa peab tegema põhjalikke reforme, kui ta tahab võlakriisist välja tulla, vältida majandusseisakut ja saavutada stabiilset majanduskasvu, ütles Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) tegevdirektori esimene asetäitja David Lipton.

Ta kiitis euroala valitsuste juba astutud tähtsaid samme piirkonna kriisi lahendamisel, kuid rõhutas, et ikkagi on veel vaja põhjalikke reforme, mis aitaksid majanduse kasvu ja tööhõive parandamise teele.

IMF-i hinnangul jääb euroala majandus sel aastal langusse ja järgmisel aastal võib kasvada ühe protsendi, kuid püsib oht, et Euroopa vajub seisakusse, mis avaldaks väga tõsist mõju kodumajapidamistele, firmadele, pankadele.

Viidates Hispaania 27-protsendilisele töötusele, soovitas Lipton Euroopal rakendada kasvusõbralikumat eelarvepoliitikat. Ta arvas, et ka Euroopa Keskpangal on veel rahapoliitika lõdvendamise ruumi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles