Seeder: toetused toiduainetööstusele suurenevad ligi 30 miljoni euro võrra

Kalev Aasmäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder.
Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder. Foto: Elmo Riig / Sakala

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder ütles täna toiduainetööstuse liidu aastakonverentsil esinedes, et aastatel 2014–2020 on plaanis investeeringuid toiduainete töötlemiseks ja turustamiseks toetada 75 miljoni euroga.

«Kavandatav eelarve töötlemisele ja turustamisele on uue maaelu arengukava eelnõus 75 miljonit eurot, mis on ligi 30 miljoni euro võrra enam kui praegusel perioodil,» rääkis Seeder. «Lisavõimalusena laieneb toiduainetööstusele ka uue finantsinstrumendi kasutamise võimalus ehk soodsamatel tingimustel garantiid ja laenud.»

Seeder rõhutas, et Eesti toiduainetööstusel tuleb tulevikku vaadates järjest enam panustada kaasaegsetesse tehnoloogiatesse. «Suund on selgelt vee- ja energiakasutuse vähendamisele, töötlemisüksuste optimeerimisele. See tähendab, et järjest olulisem on investeerida kaasaegsesse tehnoloogiasse,» ütles Seeder. «Me peame end võrdlema eelkõige teiste riikide ja nende tööstuste arenguga.» 

Samuti rõhutas Seeder vajadust panustada tootearendusse. «Nõudlus aina erinevamate toodete järgi kasvab. Inimesed on järjest tundlikumad, aina enam on allergiaid ja erinevaid vajadusi, millega tuleb arvestada – see seab väljakutsed ka toiduainetööstusele,» rääkis Seeder.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles