Kauneima maakodu omanik sattus võlaorjusesse

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Veidi rohkem kui aasta tagasi ajakirjas Kodukiri aasta kauneimaks koduks tunnistatud majapidamise omanik Kaja Mäerand annetas toona võiduraha heategevuseks, kuid nüüd on tuuled pöördunud ning naine otsib oma probleemidele lahendust telesaates «Võlast vabaks».


Mäeranna probleemid said alguse isalt kingiks saadud lapsepõlvekodu taastamiseks võetud miljonikroonisest laenust, millest ei piisanud - ehitustööd läksid kallimaks, ehitajad tõmbasid nii mõnigi kord naisterahval naha üle kõrvade ning laenu tuli juurde võtta, kirjutab Oma Saar.


Viimaseks piisaks karikas osutus otsus hakata Tallinnas ajama keemilise puhastuse-pesumaja äri: kui naine taipas, et üksi ta sellega hakkama ei saa ning otsustas äri maha müüa, astus ta ämbrisse, käendades uue omaniku laenu.

Pesumajaäri uus omanik maksis laenu tagasi vaid veidi aega ning vormistas kiiresti pankroti, laene peab nüüd aga käendajana tagasi maksma Mäerand, kelle taastatud lapsepõlvekodu on selle tõttu praktiliselt pankade oma ning müügis.

Nüüd seisab varem sisekujundamisega tegelenud Mäerand olukorra ees, et tal tegelikult ei olegi enam suurt midagi hinge taga, kuid kuristiku põhja sattumisel on tema sõnul olemas oma hea külg: nüüd teab ta, kes on tema tõelised lähedased inimesed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles