IMD: Eesti konkurentsivõime langes tugevalt

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti konkurentsivõime langes 12 kohta.
Eesti konkurentsivõime langes 12 kohta. Foto: maps.google.com

Šveitsi rahvusvahelise ärikooli IMD iga-aastase konkurentsivõime edetabelis on Eesti 35. kohal. Veel aasta eest olime aga 23. kohal.


Seega on riigi konkurentsivõime langenud aastaga 12 kohta.

Edetabeli esimesel kohal on mõistagi USA, mis hoidis sama kohta ka aasta tagasi. Teisele kohale tõusis aga ühe astme võrra Hong Kong ning kolmandal on Singaore, mis eelmisel aastal teine oli.

Põhjanaabrid soomlased tõusid 15. kohalt üheksandale.

Veel halvemini tegi riik läbi kooli stressitesti, mis pidi näitama, kui hästi suudame kestvas kriisis toime tulla. Seal oli kohaks 43, millega oleme Portugali ning Prantsusmaa vahel. Leedu on kohal 41.

Kõige paremini tuleb IMD andmeil kriisiga toime Taani.

IMD testis on vaadeldud 57 riigi majandust. Selle kohaselt on kõige paremas seisus väikesed riigid, mis on ekspordile orienteeritud, kuna nemad saavad taastumisest kõige paremat tulu. Samas on just suured riigid nagu Saksamaa, Ühendriigid ning Jaapan need, kes peavad levitama kindlust, et kõige hullem on möödas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles