Berliin: Euroopa peab jääma kokkuhoiukursile

Kalev Aasmäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa lipp
Saksamaa lipp Foto: SCANPIX

Saksamaa toonitas eile, päev pärast seda, kui Euroopa Komisjoni president José Manuel Barroso oli öelnud, et karm kokkuhoiupoliitika on ennast ammendanud, et eurotsoon peab jääma «juba edukate» reformide ja fiskaaldistsipliini juurde, vahendab ERR uudisteportaal The Local uudist.

«Praegu peame me otsustavalt jääma kursile, mis on alati võrdselt rõhutanud konsolideerimist ja kasvule viivate jõudude tugevdamist reformide kaudu kui tugeva majanduskasvu alust,» teatas Saksamaa rahandusministeerium.

Ministeeriumi avalduses seisis, et «kolmandal aastal pärast eurotsoonis võlakriisi puhkemist võime näha, et oleme juba palju saavutanud, kuid veel on vaja nii mõndagi teha».

Ministeerium märkis, et Euroopa viib läbi reforme konkurentsivõime tõstmiseks ja eelarve puudujäägi kahandamiseks, mis aitavad taastada rahvusvaheliste investorite usaldust, ning toonitas, et eksport eurotsooni ääreala riikidest kasvab. Avalduses nenditakse, et tööturu reformid ei toimi üleöö, ning et Euroopa Ülemkogu tegi õigesti, kui käivitas miljardeid eurosid maksva programmi noorte töötusega võitlemiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles