Valitsus kiitis heaks euroliidu struktuurivahendite kasutamise põhimõtted aastateks 2014-2020

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2004. aasta 30. aprilli õhtul tantsiti, lauldi ja peeti kõnesid Stenbocki maja õuel, tähistades nii Eesti saamist euroliidu liikmeks.
2004. aasta 30. aprilli õhtul tantsiti, lauldi ja peeti kõnesid Stenbocki maja õuel, tähistades nii Eesti saamist euroliidu liikmeks. Foto: Peeter Langovits

Valitsus kiitis tänasel kabinetinõupidamisel heaks ettepanekud Euroopa Liidu struktuurivahendite ja maaelu arengukava vahendite kasutamiseks perioodil 2014-2020, kokku kavatsetakse tänaste otsustega investeerida järgneval eelarveperioodil 4,1 miljardit eurot.

Euroopa Liidu vahendite jaotamisel lähtutakse viiest üleriigilisest strateegilisest eesmärgist: kvaliteetne, kättesaadav ning õppija ja ühiskonna vajadusi arvestav haridus; kõrge tööhõive ja kvaliteetne tööelu; teadmistemahukas ja rahvusvaheliselt konkurentsivõimeline majandus; puhas ja mitmekesine looduskeskkond; elanike vajadusi rahuldavad ja ettevõtlust toetavad kestlikud ühendused ja liikumisvõimalused. Lisaks rahastatakse riigi haldusvõimekuse tõstmist.

Maaelu arengukava keskendub investeeringutele  põllumajandustootmisse, maaettevõtluse arendamisse  ja keskkonnakaitsesse.

Järgnevalt toimuvad struktuurvahendite kasutamise ettepanekute osas konsultatsioonid partnerite ja Euroopa Komisjoniga. Lõpliku heakskiidu struktuurvahendite kasutamisele annab valitsus sügisel.

Vahendite kasutamise eelduseks on Euroopa Parlamendi heakskiit Euroopa Liidu mitmeaastasele eelarve kavale.

Euroopa Liidu (EL) liidrid jõudsid veebruaris toimunud ülemkogul kokkuleppele liidu järgmise seitsme aasta (2014-2020) eelarves, mille maht on ligikaudu 960 miljardit eurot ehk 1 protsent liidu rahvuslikust kogutoodangust (RKT). Eesti osa uues eelarveraamistikus on 5,89 miljardit, mida on 907 miljonit rohkem kui senisel perioodil. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles