Esimesed Firefox OS nutitelefonid tulid täna müügile

Kalev Aasmäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Firefox OSi kasutav nutitelefon. Tegu ei ole artiklis mainitud telefoniga.
Firefox OSi kasutav nutitelefon. Tegu ei ole artiklis mainitud telefoniga. Foto: blogthinkbig.com

Tarkvaraarendajatel avanes esimene võimalus osta Firefoxi platvormi kasutavaid nutitelefone täna, kui esimesena hakkas neid pakkuma Hispaania start-up Geeksphone, kirjutab The Next Web.

Odavam pakutavatest telefonidest kannab nime Keon ning on varustatud Qualcomm Snapdragon 1 Ghz taktsagedusega protsessoriga, sel on 4 GB salvestusmahtu ning 512 MB muutmälu. Telefonil on 3.5 tollise diagonaaliga HVGA puutetundlik ekraan ja 3 MP kaamera. Hinnaks oli Keonil 119 dollarit.

Kallimas telefonis nimega Peak on Qualcommi Snapdragon 1.2Ghz protsessor, seadme HD IPS ekraan on 4.3 tollise diagonaaliga ning varustatud on telefon 8MP ja 2MP kaameratega. Nutitelefoni hind on 194 dollarit.

Täna pärastlõunaks olid mõlemad telefonid Geekphone´i veebipoes juba läbi müüdud, kuid ilmselt on neile lähiajal lisa tulemas, The Next Webi andmetel suudab Geeksphone toota umbes 5000 nutitelefoni päevas.

Firefoxi platvormi toetavad mitmed globaalsed telekomiettevõtted, esimesena jõuavad seda kasutavad telefonid tarbijateni Brasiiilias, Kolumbias, Ungaris, Mehhikos, Montenegros, Poolas, Serbias, Hispaanias ja Venetsueelas, seda ilmselt juba lähikuudel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles