PwC: Küprose kriisist hoolimata on investorite usaldus euroala vastu tõusuteel

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küprose keskpanga sissekäigu juurde kinnitatud paberileht sõnumiga «häbi».
Küprose keskpanga sissekäigu juurde kinnitatud paberileht sõnumiga «häbi». Foto: SCANPIX

Küprose pangakriis  ja Itaalia poliitilised arengud on hoiatavad märgid sellest kui habras on eurotsooni stabiilsus ning kui kiiresti võivad negatiivsed sündmused eskaleeruda, kirjutab PwC värske maailmamajanduse ekspressülevaade.

Viimase aastaga on investorite riskitaju euroala riikide osas siiski märgatavalt muutunud: nii näiteks on praktiliselt kõigi euroala riikide valitsuste 10-aastaste võlakirjade oodatavad tootlused langenud, ehk siis riikidel on võimalus laenata oluliselt odavamalt kui mullu.

PwC ärikonsultatsioonide osakonna juht Teet Tenderi sõnul demonstreerib võlakirjade tootluse langus ühelt poolt usalduse tõusu eurotsooni vastu, teisalt aga on ka järjekordsest näitest kahekiiruselise Euroopa kohta, kus vahe Saksa, Hollandi ja Skandinaaviamaade «liidrigrupi» ja Vahemeremaade «mahajääjate» kõrval üha suureneb.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles