Lennuvälja naabrusse planeeritakse büroohooneid

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülemiste City.
Ülemiste City. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Linnavalitsus otsustab homsel istungil, kas algatada detailplaneering, mis näeb ette lennujaama naabruses asuva Ülemiste City alale ühe kuni 12- ja ühe kuni 13-korruselise ärihoone rajamise.


Detailplaneering hõlmab Sepise tn 1/Keevise tn 15 kinnistu ja lähiala kogupindalaga 1,34 hektarit, teatas Raepress. Detailplaneeringu koostamise eesmärgiks on kinnistute liitmine ja moodustatavale krundile ehitusõiguse määramine kuni 13-korruselise ja kuni 12-korruselise ärihoone ning neid ühendava maa-aluse parkimiskorruse ehitamiseks.

Detailplaneeringu algatamist taotles Optimal Projekt OÜ. Planeeritav ala asub kiiresti arenevas piirkonnas, endise Dvigateli tehase tootmisterritooriumil. Sellest põhja poole jääb raudtee ja lõuna poole Tallinna Lennujaama territoorium.

Kahe kuni 13-korruselise hooneosa absoluutkõrguseks on lubatud 89 meetrit ja kuni 12-korruselise ärihoone absoluutkõrguseks 84 meetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles