Kreeka pakub välisinvestoritele elamisluba

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka hakkab pakkuma elamisluba väljastpoolt Euroopa Liitu tulevatele investoritele, kes ostavad või rendivad riigis kinnisvara vähemalt 250 000 euro väärtuses.
Kreeka hakkab pakkuma elamisluba väljastpoolt Euroopa Liitu tulevatele investoritele, kes ostavad või rendivad riigis kinnisvara vähemalt 250 000 euro väärtuses. Foto: SCANPIX

Kreeka hakkab pakkuma elamisluba väljastpoolt Euroopa Liitu tulevatele investoritele, kes ostavad või rendivad riigis kinnisvara vähemalt 250 000 euro väärtuses, teatasid võimud esmaspäeval.

Eelmisel nädalal parlamendis heaks kiidetud algatusega loodetakse puhuda elu sisse riigi varjusurmas kinnisvarasektorile ning on vastus araabia, Hiina ja Vene investorite suurele nõudlusele, märkisid siseministeeriumi ja kinnisvaraarendajate esindajad pressikonverentsil.

Elamisluba kehtib viis aastat ja seda on võimalik pikendada. Enne Kreekat on samasugust poliitikat rakendanud varem Ungari, Hispaania ja Portugal.

«Viimaks on kinnisvarasektoril võimalik vähehaaval halvatusest väljuda,» ütles Kreeka koduomanike liidu juht Stratos Paradias.

Elamisluba võimaldab selle omanikul, tema naisel ja alla 18-aastastel lastel Schengeni ruumis korraga kolm kuud piiranguteta liikuda, kuid mitte töötada.

Nädal tagasi teatasid Küprose võimud, et kõik välismaalased, kes kaotasid pankades hoiustena suuri summasid, saavad soovi korral Küprose kodakondsuse. President Nicos Anastasiades kinnitas, et Küprose passile on õigus kõigil neil, kes on kaotanud rohkem kui kolm miljonit eurot sääste.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles