Küprose hoiuselõiv puudutab ka heategevusorganisatsioone ja koole

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldus Küprosel.
Meeleavaldus Küprosel. Foto: SCANPIX

Küprose päästeplaaniga jäävad oma hoiustest osaliselt ilma ka heategevusorganisatsioonid, erakoolid ja kindlustusfirmad, teatas riigi keskpank esmaspäeval.

Otsus puudutab Bank of Cypruse, riigi suurima panga hoiustajaid ja lõivu suuruseks on 27,5 protsenti.

Varem tegi panga restruktureerimisplaan nende suhtes erandi.

Lõivu võetakse kõigi kindlustusfirmade hoiustelt ning ka üle 100 000 euro suurustelt haridusasutuste ja heategevusorganisatsioonide hoiustelt, teatas keskpank.

«Varasem otsus vaadati üle eesmärgiga vähendada erandeid, et kergendada Bank of Cypruse suurhoiustajate koormat,» märkis keskpank avalduses.

Küprose 10 miljardi euro suuruse päästepaketi üks tingimus oli Bank of Cypruse restruktureerimine, millega üle 100 000 euro suurustelt hoiustelt võetakse 37,5 protsenti lõivu, mille vastu hoiustajad saavad osakuid. Veel 22,5 protsenti hoiustest külmutatakse kuni restruktureerimisega seotud kulude selgumiseni. Seega võivad suurhoiustajad kaotada sõltuvalt restruktureerimise ja riigi suuruselt teise panga Laiki ühinemisega seotud kuludest kuni 60 protsenti oma 100 000 euro piiri ületavatelt hoiustelt.

Küprose keskpanga esindaja Aliki Stylianou ütles esmaspäeval, et lõplik hinnang, kui palju suurhoiustajad kaotavad, selgub juuni lõpuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles