Lufthansa tühistas streigi tõttu peaaegu kõik lennud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisija täna Düsseldorfi lennujaamas.
Reisija täna Düsseldorfi lennujaamas. Foto: SCANPIX

Saksa lennufirma Lufthansa töötajad alustasid esmaspäeval ühepäevast streiki, lennufirma tühistas maapealse teeninduse ja lennusaatjate tööseisaku tõttu pea kõik oma sise-, Euroopa ja kauglennud.

«Ligi 1800 esmaspäevasest plaanijärgsest lennust toimub 20 lühi- ja keskmaalendu ning 12 kauglendu,» ütles kompanii esindaja.

Saksamaa suurimas, Frankfurdi lennujaamas toimub esmaspäeval 50 Lufthansa plaanijärgsest lennust vaid kuus ja Münchenis 17st kolm.

Saksa teenustesektori ametiühing Verdi teatas varem, et korraldab esmaspäeval hoiatusstreigi, sest Lufthansa juhtkond ei suutnud pärast kolm nädalat kestnud kõnelusi tulla välja rahuldava palgapakkumisega.

Kuu aega tagasi pidi Lufthansa hoiatusstreikide tõttu tühistama ligi 700 lendu 1800st.

Verdi nõuab 5,2-protsendist palgatõusu 33 000 maapealsele teenindajale, lisaks ka Lufthansa-Systems, Lufthansa-Service Group, Lufthansa Technik ja Lufthansa Cargo töötajatele ning nendele salongitöötajatele, kes on Verdi liikmed.

Ametiühingu sõnul pakub firma juhtkond vaid 0,4–0,6-protsendilist palgatõusu, kuid firma sõnul pakkus juhtkond 1,7–2,3-protsendilist palgatõusu kahes etapis.

Lufthansa juhatuse liige Stefan Lauer ütles esmaspäeval, et 24-tunniseks hoiatusstreigiks nimetatud tööseisak on tegelikult täiemahuline streik ning «täiesti ülemäärane abinõu, mida ei saa läbirääkimiste praeguses faasis millegagi õigustada».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles