President avab eksriigikogulase Tiit Niilo meierei

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Niilo.
Tiit Niilo. Foto: Sille Annuk

Võrumaal Misso vallas Kärinä külas tegutsev riigikogu liikmele Tiit Niilole kuuluv Nopri talumeierei avab täna nüüdisaegse sisseseadega varustatud uue tootmiskompleksi, mis läks maksma 13 miljonit krooni.


Seniste piimatoodete kõrval alustab meierei nüüdsest talujuustu ja ehtsa talukohupiima valmistamist. Nopri Talumeierei pidulikul avamisel osaleb täna ka Eesti president Toomas Hendrik Ilves.

Järgmisena asub Nopri talumeierei edendama agroturismi ja rajama «Maaelu kogemise küla».

Nopri talumeierei annab praegu tööd seitsmele inimesele, agroturismi teenuse lisandumisel luuakse töökohti juurde. Agroturism on uudne maaelu esitlemise viis, kus registreerunud grupid saavad ülevaate tootmisest ja töötlemisest ning võimaluse tutvuda külaeluga laiemalt. Võimalik on toodangut kohapeal degusteerida ning kaasa osta.

Nopri on ka osa Tsiistresse planeeritavast teemapargist «Maaelu kogemise küla». Kuue küla mikroettevõtete võrgustiku loomine on osa äriplaanist, mille käigus soovitakse isemajandavaks aidata vähemalt seitse talu. Kohalik selts on võtnud nõuks luua ettevõtlusvõimelistele maalesoovijatele soodsa keskkonna eluks ja tegutsemiseks.

Nopri talumeierei loodi eraldi ettevõttena 2002. aastal. Enne seda oli piimatöötlejaks talu, millel täitus 2008. aasta oktoobris 10 aastat käitlemise algusest. Seni tegutses ettevõte endisest talulaudast ümber ehitatud tootmishoones, piim veeti eemalasuvast farmist, nüüd aga tuleb värske piim otse tootmisest.

Nopri talumeierei kasutab oma toodetes vaid ehtsaid tooraineid, säilitusaineid ja muid tervisele ebasobivaid aineid ei kasutata. Nopri tooted on saadaval Selveri, Kaubamaja, Prisma, ETK ja Stockmanni müügilettidel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles