Linnupõld: väga kartlikud võivad raha panna eurohoiusele

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroraha.
Euroraha. Foto: SCANPIX

Praegu otsest vajadust oma raha devalveerimise vastu kaitsta pole vaja, kuid kui see laseb inimestel öösiti rahulikumalt magada, võiksid väga kartlikud inimesed oma raha paigutada eurohoiustesse või eurodes nomineeritud võlakirjadesse, aktsiatesse ja investeerimisfondidesse, tõdeb Nordea Pank Eesti jaepanganduse tootejuhtimise osakonna juhataja Loit Linnupõld.


Samuti võib kaaluda investeerimist väärismetallidesse või rahvusvahelistel börsidel noteeritud toorainetesse, soovitab Linnupõld Nordea online majandusajakirjas Majandaja.

Eurodes nomineeritud varadesse investeerimise põhiargumendiks on fakt, et sellised varad säilitavad oma rahvusvahelise väärtuse ka juhul, kui Eesti krooni kurss euro suhtes langeb.

Eurodes investeerimise miinusena toob Linnupõld välja äärmiselt madala intressitaseme - kui eesti kroonides sõlmitavale aastasele hoiusele on võimalik saada 5-6 protsendi suurust intressi, siis sama pikk eurohoius teenib vaevu 1,5 protsenti aastas. Ka eurodes nomineeritud riiklike ja ettevõtete võlakirjade tootlused ei ole märkimisväärselt suuremad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles