Eesti parimaks e-teenuseks valiti TransferWise

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kuulutati infoühiskonna konverentsil «Eesti parim e-teenus 2013» konkursi üldvõitjaks rahvusvahelist maksete ja valuutavahetuse teenust pakkuv TransferWise.

Konkursi žürii esinaise Katri Ristali sõnul võitis TransferWise nii e-äri kategoorias kui pärjati ka üldvõiduga.

Taavet Hinrikuse ja Kristo Käärmanni loodud idufirma TransferWise võimaldab teha rahvusvahelisi valuutaülekandeid iga kord teenustasu või konverteerimise eest pangale suurt lõivu maksmata.

TransferWise’ile andis peaauhinna Tallinnas ülemaailmse e-teenuste konkursi WorldSummitAward juht Peter A. Bruck, kes kutsus võitja ka rahvusvahelisele konkursile.

Konkursi e-meelelahutuse kategooria võitis TipTheAuthors internetikeskkond, kust saab legaalselt alla laadida Eesti ja välismaa filme ning muusikat. E-kultuuri valdkonna parimaks tunnistati veebimäng Ennemuistne, e-valitsemise sektoris e-piirijärjekorra süsteem ning e-kaasamises loovate projektide ühisrahastusplatvorm Hooandja.

Ristali sõnul laekus konkursile kokku 77 tööd ning tänavune võitjate tase oli väga tugev, kuid mõnes valdkonnas jäi auhind ka välja andmata – näiteks e-hariduse ja e-tervise valdkonnas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles