Rimi ja Maxima sattusid Lätis maksuvõlglaste musta nimekirja

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maxima.
Maxima. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Jaemüügiketid Rima ja Maxima sattusid pangasüsteemis ülekannete viibimise tõttu lõunanaabrite juures maksuvõlglaste nimekirja.

Läti maksuamet selgitas Rimile, et maksuvõlglaste andmebaasi uuendatakse iga kuu 7. ja 26. kuupäeval. Rimi sattus võlglaste nimekirja, sest 5.aprillil tehtud makse ei olnud 7.aprilliks veel maksuametile laekunud, vahendab tvnet.lv uudisteagetuuri Leta.

Rimi Latvia esindaja Laura Podskocija tõdes, et see oli ettevõttele väga ebameeldiv üllatus, sest maksuvõlglaste nimekirja sattumine tekitab ettevõtte mainele tõsist kahju.

Maksuameti andmetel on Rimi maksuvõlg 10 500 latti.

Maxima esindaja Ivars Andinš kinnitas, et elektroonilise deklareerimissüsteemi andmetel ei ole ettevõttel täitmata kohustusi, kuid maksuvõlglaste nimekirja kohaselt on neil võlg 3500 latti. Maxima palus maksuametil andmeid täpsustada, kuid sai vastuseks, et see on võimatu. Nii ei jäägi ettevõttel muud üle, kuid deklareerimissüsteemi anmed välja trükkida ja need vajadusel kolmandatele osapooltele saata.

Rimi kinnitab samuti, et teeb kõik maksed õigeaegselt ning soovitab maksuameti süsteemi muuta, et uuendused toimuksid konkreetse nädalapäeva, mitte kuupäeva järgi, sest 7. ja 26.kuupäev võivad langeda nädalavahetusele, mil pankadevahelised maksed võtavad rohkem aega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles