Küprose parlament tõstis ettevõtete tulumaksu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldus Küprosel.
Meeleavaldus Küprosel. Foto: SCANPIX

Küprose parlament otsustas neljapäeva tõsta ettevõtete tulumaksu, et saada riigikassasse osa 10 miljardi suuruse abipaketi eeltingimusena nõutud omafinantseeringust.

Otsusega tõuseb Euroopa madalamaid ettevõtete tulumaksu määrasid 10 protsendilt 12,5-le. Küpros loodab sellega teenida 600 miljonit eurot.

Parlament kiitis samuti heaks hoiuseintressidelt saadava kasumi kaitselõivu suurendamise 15 protsendilt 30-le ja krediidiasutuste finantstehingumaksu suurendamise 0,11 protsendilt 0,15 protsendile.

Järgmisel nädalal tuleb hääletusele riigisektori kuni 2-protsendine palgakärbe.

Peaprokuröri otsuse kohaselt peab parlament päästepaketti ka tervikuna hääletama. Valitsevatel paremtsentristidel on 56-kohalises parlamendis napp enamus.

Küpros saavutas märtsis pikaleveninud kriisi järel kokkuleppe, mille kohaselt saab riik 10 miljardit eurot laenuabi, kuid kokku on paketi suurus kasvanud 17,5 miljardilt 23 miljardile eurole, millest osa peab saareriik kasinusmeetmete ja reformidega ise leidma.

Küprost kummitab juba majanduslangus ja umbes 15-protsendist töötust ootab järsk tõus. Prognooside kohaselt väheneb Küprose majandus tänavu 8,7 ja järgmisel aastal 3,9 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles