TV3 omaniku MTG kvartalikäive Baltimaades kasvas 23 protsenti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TV3.
TV3. Foto: Elmo Riig / Sakala

TV3 ja Viasati omaniku Modern Times Groupi (MTG) tasuta telekanalite segmendi tänavu esimese kvartali käive kasvas Baltimaades aasta varasemaga võrreldes 23 protsenti, kui mitte arvestada valuutakursside muutusi.

Suur kasv on tingitud Läti telekanali LNT omandamisest mullu juunis ja jätkuvast kasvust Eestis ja Lätis, teatas ettevõte Stockholmi börsile. Läti ja Eesti telereklaamiturud on ettevõtte hinnangu järgi aastaga mõlemad kasvanud, samas kui Leedu turg on kahanenud.

Eestis kahanes grupi kanalite ehk TV3, 3+ ja TV6 turuosa aastaga kokku 3,3 protsendipunkti 37,6 protsendile sihtrühmast ehk 15–49-aastastest. Eesti turuosa kahanemist põhjendab MTG suurenenud konkurentsiga eriti venekeelse kanalite hulgas.

MTG Balti kanalite vaatajate esimese kvartali turuosa kasvas aastaga 6,3 protsendipunkti 46,8 protsendile. Leedus kasvas turuosa 1,2 protsendipunkti 44,4 protsendile ja Lätis kasvas mullu esimese kvartali 36,1 protsendilt 55,4 protsendile. Eelmisel kvartalil oli grupi turuosa Lätis siiski suurem, 61,8 protsenti.

Grupi tasuta telekanalite Baltimaade, Tšehhi ja Bulgaaria esimese kvartali käive kokku oli 478,1 miljonit Rootsi krooni ehk neljapäevase kursi järgi 56,4 miljonit eurot võrreldes aasta varasema 393,4 miljoni Rootsi krooniga.

MTG kontserni esimese kvartali käive kasvas aasta varasemaga võrreldes kaks protsenti 3,22 miljardile Rootsi kroonile ehk 380 miljonile eurole ja grupi kvartali puhaskasum oli 334 miljonit Rootsi krooni ehk 39,4 miljonit eurot, mis on 36 protsenti vähem kui aasta varem.

Stockholmi börsil hüppas MTG B-aktsia hind kella 14.15-ks ehk veerand tundi pärast kvartalitulemuste avaldamist 6,8 protsenti 259,3 Rootsi kroonile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles