Vene Ränioru projekt sai tugeva tagasilöögi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa peaminister Dmitri Medvedev teemanti uurimas.
Venemaa peaminister Dmitri Medvedev teemanti uurimas. Foto: Astakhov Dmitry/COVI

Venemaa uurimiskomitee esindajad tegid neljapäeval reidi Vene Ränioru projektiks ristitud Skolkovo teaduspargi fondi Moskva südalinnas.

See fond loodi president Dmitri Medvedevi presidendiks oleku ajal 2008. aastal ja eesmärgiks oli Venemaa tehnoloogiline arendamine.

Venemaa julgeolekuteenistuse ja uurimiskomitee esindajad tegid fondi ruumides läbiotsimise ja konfiskeerisid töötajate mobiiltelefonid, ütles uurimiskomitee pressiesindaja Roman Štšerbakov. Uurimiskomitee annab aru otse president Vladimir Putinile.

Skolkovo fondi uurimine algas veebruaris, kui seal avastati 24 miljoni rubla suurune puudujääk. Uurimise tulemusena on summa kasvanud 3,5 miljardi rublani, mis on liikunud miljardär Viktor Velksebergiga seotud panka.

Fondi umbes 10 töötaja kuupalgad jäävad vahemikku 300 000–600 000 rubla.

Transparency Internationali aseesimees Venemaal Juli Nisnevitš ütles, et Medvedevi kavatsus oli Skolkovo teaduspargi loomisega igati hea, aga ta ei arvestanud, et see tuleb jätta riigi kontrolli alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles