Peterburi tee uue kaubanduskeskuse ehitamiseks raha veel pole

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Projekti raames ehitatakse välja uus trammitee lõik Peterburi tee 2 ehitatava kaubanduskeskuse juurde.
Projekti raames ehitatakse välja uus trammitee lõik Peterburi tee 2 ehitatava kaubanduskeskuse juurde. Foto: Eskiis: Pro Kapital

Pro Kapitalil pole veel piisavalt raha, et ehitada valmis Peterburi tee algusesse pikalt planeeritud uus hiiglaslik kaubanduskeskus, tunnistas firma juht Allan Remmelkoor.

«Töö finantseerimise kallal käib. Pankadega on läbirääkimised käimas. Tõsi, nad on öelnud summad, millega on nõus sisse tulema, aga kõiki lepinguid pole alla kirjutatud,» märkis Remmelkoor.

Praeguseks on Remmelkoore sõnul alustatud juurdepääsuteede ja väliste võrkude ehitamisega, kuid kaubanduskeskust ennast veel ei ehitatada. Ei julge täpseid lubadusi anda. Küll tahaksime suvel saada asjadega sinnamaani, et oleks võimalus ehitust alustada,» sõnas firmajuht. Kas võimaluse saavutamine tähendab ka seda, et ehitust reaalselt alustatakse, ei tahtnud Remmelkoor öelda, märkides, et peab kuupäevadest läbi börsisüsteemi teavitama.

Varem on Remmelkoor märkinud, et keskus võiks olla valmis 2014. aasta teisel poolel. Mullu septembris lükati valmimistähtaeg 2015. aasta peale, mis on Remmelkoore sõnul ka praegu kehtiv termin.

Firmajuhi sõnul räägitakse praegu ehitajatega läbi, kas on võimalik ajagraafikut lühendada. «Tänapäeval on suurte objektide puhul alternatiivsed ehituslahendused, mis võimaldavad aega ja kulusid kokku hoida,» sõnas ta.

Kui ehitus lahti läheb, võtab keskuse valmimine aega 24-28 kuud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles