Vaher: Eesti tööjõuturg on kaitstud

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ken-Marti Vaher
Ken-Marti Vaher Foto: Peeter Langovits / Postimees

«Odava tööjõu sissetoomist mina ega teised valitsuse liikmed ei toeta ja seda kavandatavad muudatused ka ei võimalda. Eesti tööjõuturg on kaitstud,“ ütles siseminister Ken-Marti Vaher valitsuse pressikonverentsil kommenteerides kavandatavaid seadusemuudatusi, mille jõustumisel saab Eestisse lihtsamalt välismaa spetsialiste sisse tuua.

«Kolmandatest riikidest pärinevaid tippspetsialiste saab Eestisse tuua lihtsamalt ja see peaks võimaldama lahendada mitmete valdkondade struktuurset tööjõupuudust ja kaasata spetsialiste, keda Eestis praegu ei leia,» rääkis Vaher. «Praegu on elamislubade taotlemine võrdlemisi bürokraatlik, kuid nüüd tulevad kiirmenetlused – elamisluba saab taotleda näiteks teadlastele, doktorantidele, magistrantidele ka eestisiseselt. Seni sai seda teha vaid meie välisesindustes. Nädalatega saab tippspetsialisti Eestisse tuua.»

Vaher ütles, et üheks tingimuseks on tippspetsialistile tööandja poolt tagatud vähemalt kahekordne Eesti keskmine palk. «See tähendab seda, et kõigepealt otsitakse spetsialiste Eesti turult, kui siit ei leita, saab lihtsamalt neid tuua välismaalt,» sõnas Vaher.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles