Värbamisspetsialist: noortel saab tööle kandideerimisel saatuslikuks passiivsus

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööintervjuu.
Tööintervjuu. Foto: Panther Media/Scanpix

CV Keskuse värbamisspetsialist Renita Käsper imestas eilsel AIESECi noorte tööpuuduse konverentsil, kuidas Eesti noored väidavad, et neil pole tööd, aga tema klientidel on pakkuda hulganisti huvitavaid töökohti, mida pole kellegagi täita.

Käsperi sõnul saab noortele tööturul kandideerides saatuslikuks sageli just passiivsus. «Tundub, et CVsid saadetakse laiali endale aru andmata, kuhu täpselt kandideeritakse,» osutas Käsper.

Tema hinnangul peaks kandideerima ainult nendele ametikohtadele, kus ka tõesti töötada soovitakse, ning kõigepealt tegema korraliku taustauuringu näiteks ettevõtte tegevuste, konkurentide ja toodete kohta.

«Kui sind tööpakkumine tõesti huvitab, siis helista ja küsi. Kui sa ei sobigi sellele töökohale, jääd sa mulle ikkagi meelde ja võib-olla on mul sulle midagi pakkuda hoopis mõnelt teiselt kliendilt,» selgitas ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles