Energiaturg.ee: üldteenuse marginaalide keskmine hind langes märtsis kolm protsenti

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elekter.
Elekter. Foto: Toomas Huik

Sõltumatu hinnavõrdlusportaali Energiaturg.ee andmetel langes üldteenuse osutajate avaldatud üldteenuse marginaalide keskmine hind märtsis võrreldes veebruariga kolm protsenti, kuid üldteenuse lõpphind oli tavapärasest külmematest ilmadest tingitud börsihinna tõusu tõttu tarbijale siiski kallim.

 Kõige soodsam üldteenuse marginaal oli märtsis nii nagu eelnevalgi kahel kuul võrguettevõtjatel Maardu Elekter AS ning AS Anne Soojus, 0,24 senti/kWh koos käibemaksuga. Kõige kallim marginaal oli OÜ Kuvartil, 1,50 senti/kWh koos käibemaksuga, mis oli veebruari marginaaliga võrreldes langenud 0,36 senti.

Suurimate üldteenuse osutajate Eesti Energia üldteenuse marginaal 0,72 senti/kWh ja Imatra Elekter marginaal 0,70 senti/kWh kuulusid märtsis keskmisest kallimate üldteenuse marginaalide hulka. VKG Elektrivõrgud marginaal 0,49 senti/kWh koos käibemaksuga oli seevastu märtsis üks soodsamatest üldteenuse hindadest.

«Kolme suurima võrguettevõtja üldteenuse lõpphind tarbijale oli märtsis siiski kallim kui veebruaris, kuna marginaal on vaid väike osa lõpphinnast ja põhiosa moodustav kaalutud keskmine börsihind tõusis keskmiselt 14 protsenti võrreldes veebruariga,» ütles Energiaturg.ee juhtiv analüütik Pirmin Tamm.

Tamme sõnul oli märtsis esmakordselt üldteenus avatud elektriturul fikseeritud hinnaga elektripaketist kallim, seni on tarbijatele soodsaim valik olnud börsihinnaga pakett.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles