Pajula: ülikooliharidus ei tasu ennast investeeringuna ära

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hardo Pajula
Hardo Pajula Foto: Laura Oks

Eilsel AIESECi Balti riikide noorte tööpuudusest kõneleval konverentsil esinenud majandusanalüütik Hardo Pajula tõi välja, et ainult ülikooliharidusega polegi tänapäeva tööturul midagi peale hakata.

Ülikoolides õpetatakse tema hinnangul üha enam pehmeid aineid ja moodsaid ideoloogiaid, kuid põhioskused kipuvad tagaplaanile jääma.

Haridusest on Pajula sõnul saanud tänapäeval ainus, millesse usutakse, kui aga vaadata ülikooliharidust kui investeeringut, siis võib öelda, et see ei tasu ennast enam ära.

«Võtame eelduseks, et kõrgkooli minnakse ainult selleks, et investeerida endasse ja investeering pärast tööturul tagasi teenida. Viimase kümmekonna aasta näitajate kohaselt on see üha raskem. Näiteks Ameerikas lõpetatakse kolledž suurte võlgadega, töökohta ei saada ja tagasimaksmine on üha keerulisem,» kirjeldas Paljula.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles