Arenevad turud võiva tänavu tõusta 20 protsenti

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oort
Suur härg
Oort Suur härg Foto: Pm

Arenevate turgude aktsiate hinnad võivad tänavu tõusta keskmiselt 20 protsenti, sest nende turgude taastumine on kiirem ning jõulisem kui arenenud turgudel, kirjutab Bloomberg BlackRock Inc. asejuhi Bob Dolli sõnadele tuginedes.


Doll tõdes, et maailmamajandus on viimase kahe kvartali jooksul kõige hullemast läbi käinud ning arenevad majandused hakkavad kriisist juba välja tulema.

«Kui me oleme juba põhjas ära käinud ning majandused hakkavad kosuma, siis taastuvad arenevad majandused kõige kiiremini,» lausus Doll.

Arenevate turgude indeks MSCI on tänavu juba kekrinud 25 protsenti ning arenevad riigid moodustavad ka parema tulemuse saanud turgude esikümne. Võrdluseks on Standard & Poor's 500 Indeks tänavu kosunud vaid 2,3 protsenti.

Dolli sõnutsi võiks S&P 500 aasta lõpuks jõuda 1000 punkti tasemele, mis teeks tänavuseks tõusuks 11 protsenti. Arenenvad turud peaksid parema tulemuse saavutama ning aktsiate hinnad tõusma 20 protsenti.

Arenevatelt turgudelt häid kasvuväljavaateid ootavate prognoosidega astus Doll ühte paati Templetoni varahalduse Mark Mobiusega, kes juba mai alguses tõdes, et arenevad turud pakuvad tänavu tõenäoliselt häid teenimisvõimalusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles