Rahanduskomisjon soovitab Küprose abipaketi otsuse homme vastu võtta

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Sester
Sven Sester Foto: Toomas Huik

Riigikogu rahanduskomisjon otsustas täna teha Riigikogu täiskogule ettepanek panna Küprose abipaketi ostus homme lõpphääletusele ja vastu võtta.

Muudatusi rahanduskomisjonis täna Riigikogu otsuse «Euroopa Komisjoni ja Küprose Vabariigi vahel sõlmitava vastastikuse mõistmise memorandumi kavandi heakskiitmise»eelnõule ei tulnud.

Abipaketi maht on kuni 10 miljardit eurot, sealhulgas Euroopa stabiilsusmehhanismi (ESM) poolt 9 miljardit ja IMF poolt 1 miljard eurot. Küprosele laenu andmine ESMist on kavas ESMi juhatajate nõukogu poolt heaks kiita 23.04.2013.

Selle heakskiitmisel ESMi juhatajate nõukogu poolt on Küprosele kavandatud esimene osamakse kahes osas – mais 2 miljardit ja juunis veel 1 miljard eurot. Igas kvartalis hindab troika vastastikuse mõistmise memorandumis seatud tingimuste täitmist, mille positiivse hinnangu järel saab Küpros ESMi liikmete heakskiidul järgmise osamakse.

Eelnõu  teine lugemine on kavas Riigikogu korralisel istungil homme kell 10.  Juhul kui eelnõu teine lugemine jääb korralisel istungil pooleli, jätkub selle lugemine täiskogu täiendaval istungil kell 17.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles