Magalaelanikud otsivad kuni 40 000 eurost suvilat

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvila Halliste vallas.
Suvila Halliste vallas. Foto: Pindi Kinnisvara

1Partner kinnisvara teatel on tallinlased ühe enam hakanud magalakorteri kõrvale otsima suvilat, mis võiks olla pensionipõlves põhielukoht ning mille hind jääks allapoole 40 000 euro piiri.

1Partner Kinnisvara konsultandi Olmer Õiguse sõnul algas suvilate müügihooaeg tänavu juba aasta alguses ning ka küsitavad hinnad on mullusega võrreldes kolmandiku kallimad.

Õiguse kinnitusel algab suvemajade müük tavaliselt märtsis-aprillis, kuid tänavu juba aasta alguses. «Paistab, et huvilised kartsid hinnatõusu ja soovisid ostutehingu enne kõrghooaega ära teha,» ütles Õigus.

Tema sõnul on kõige suurem huvi suvilate vastu, mis jäävad alla 40 000 euro ja asuvad Tallinna piirist kuni 30 km kaugusel.

«Linnarahvas on järjest enam hakanud magalakorteri kõrvale otsima suvilat, mis võiks olla pensionipõlves põhielukoht. Seda mõtteviisi soodustab ka kommunaalteenuste jätkuv tõus kortermajades,» ütles Õigus ja lisas, et kallimates piirkondades on vanemad tüüpsuvilad järjest haruldasemad.

Suvilatehingute keskmised hinnad populaarsemates piirkondades:

• Saku vald (Üksnurme, Roobuka, Metsanurme, Kiisa, Kasemetsa) – 25-35 000€
• Keila vald (Meremõisa, Tuulna, Lohusalu, Laulasmaa, Kloogaranna, Keila-Joa, Käesalu, Kersalu) – 35-45 000€
• Harku vald (Vääna-Jõesuu, Muraste, Tabasalu, Suurupi, Rannamõisa, Naage, Vääna) 45-65 000€
• Kiili vald (Luige, Sausti, Kiili) – 35-45 000€
• Saue vald (Hüüru, Maidla, Vatsla) 20-25 000€
• Kernu vald (Kaasiku, Laitse, Kibuna) 15-25 000€ 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles