Prototroni rahastu jagas seekord kahe idee vahel 16 990 eurot

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prototroni seekordsed võitjad koos korraldajatega
Prototroni seekordsed võitjad koos korraldajatega Foto: Prototron

Tehnopoli, Tallinna Tehnikaülikooli ja Swedbanki ühisrahastust Prototron said seekord prototüübi loomiseks toetust uudne keeleõppeprogramm ja luksusautode juhtimissüsteem.

7000 eurot prototüübi ehitamiseks saanud meeskond High-Mobility loob luksusautodele mõeldud meelelahutus-, navigeerimis- ja autoelektroonika juhtimissüsteemi, mis peaks asendama tänased LCD ekraanid. Meeskond  peab esimese prototüübi rakendamise osas läbirääkimisi mitmete eksklusiivautode tootjatega. näiteks Koenigseggiga.

Teine rahastuse saanud meeskond kannab nime Language Accelerator ning lubab tippinseneride loodud statistilise analüüsi abil õpetada selgeks ükskõik millise keele ükskõik millisele õppurile vaid 200 tunniga. Keeleõppeprogramm lähtub õppija teadmistest, võimekusest ning omandatava keele keerukusest, et luua ideaalne õpitempo ja maht.

Ühtlasi teatas Tallinna Tehnikaülikool, et  eraldas prototüüpide loomist rahastavale Prototronile 180 000 eurot, mis suunatakse ülikooli tööstusomandi põhjal loodavate prototüüpide arendamisse ja turule viimisesse. Summa jaguneb kolme aasta peale, vastavalt 80 000, 50 000 ja 50 000 eurot jooksval, 2014. ja 2015. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles