Alkoholitootja Altia toob septembrist Baltimaade tootmise Tabasallu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Altia Eesti juhatuse liige Kristel Mets.
Altia Eesti juhatuse liige Kristel Mets. Foto: Stanislav Moshkov / Den za Dnjom

Altia Corporation otsustas tuua Jaunalko SIA alkoholitoodete tootmise Lätist üle Tabasalus asuvasse tehasesse, et koondada Balti riikides tootmine ühte üksusesse.

Otsus ühendada alates 2013. aasta septembrist Eesti ja Läti kaubamärkide tootmine on kooskõlas Altia üldstrateegiaga, mis näeb ette kuluefektiivsuse tõusu.

Jaunalko tehase sulgemine puudutab Läti tehase 26 töötajat, kelle puhul rakendatakse töölepingu lõppemise puhuks seaduses sätestatud tugiprogrammi, mis lisaks sisaldab täiendavaid hüvitisi ja töötajate abistamist uute töökohtade leidmisel.

Altia Corporation omandas enamuse Läti ühe suurima alkoholitootja Jaunalko SIA aktsiatest 2012. aasta septembris.

Altia Eesti AS on Põhja- ja Baltimaades tegutseva juhtiva alkoholifirma Altia Corporation tütarettevõte. Eesti suuruselt teise alkoholitootja tegevusest moodustab alkoholitootmine ligi 71 ning alkoholi import ligi 29 protsenti. Detsembri lõpu seisuga oli ettevõttes 74 töötajat.

Altia Eesti AS-i müügitulu oli 2012. aastal 30,7 miljonit eurot, millest ettevõtte maksis aktsiisiks 17,6 miljonit eurot. Ettevõtte ärikasum ulatus tänu ettevõtte sisemise efektiivsuse tõstmisele 1,1 miljonile eurole. Aasta jooksul müüs ettevõte 5,3 miljonit liitrit alkoholi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles