Majanduskriisi tekitasid kokaiini tarvitavad pankurid, väidab narkonõustaja

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kokaiin.
Kokaiin. Foto: Kalev Lilleorg / Õhtuleht

Ühendkuningriigi valitsuse kunagine narkoteemade nõustaja David Nutt väidab, et majanduskriisi tekitasid kokaiini tarvitanud pankurid, kes ainest saadud julgusest võtsid liiga palju riske.

Professor Nutt ütles The Telegraphile, et pankurid, kes narkootikumi kasutasid olid liigselt enesekindlad ning riskisid seega enam. See viis omakorda majanduskriisini, nagu ka 1995. aastal Barings Banki kokkuvarisemiseni.

Nuti sõnul sobib kokaiin perfektselt pankurite «põnevuse ja innu kultuuri saada enam ja enam ja enam.»

Nutt on Suurbritannias tuntud vastuoluliste väljaütlemiste tõttu. Viimati väitis teadlane, et valitsuse karm poliitika psühhotroopsete seente, ecstasy ja kanepi osas takistab meditsiiniuuringuid, kuna neis leiduvat ainet psilotsübiin, mida kasutatakse depressiooni raviks, on liiga raske kätte saada.

Nutt sai 2009. aastal hundipassi, kui avaldas arvamust, et ratsutamisel ja ecstacy tarbimisel tekitatud kahjul pole suurt vahet ning et alkohol ning tubakas on palju ohtlikumad kui paljud illegaalsed narkootikumid sh LSD. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles