Personalijuht: palgalõhe ei tuleks meil kõne allagi

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha.
Raha. Foto: SCANPIX

Logistikafirma Havi Logistics personalijuht Kaie Kivisaar ütles, et ei tuleks kõne allagi maksta sarnast tööd tegevatele naistele ja meestele erinevat palka.

Enam kui 200 töötajaga ettevõttes on üle poole töötajatest mehed ning Kivisaare suhtuvad mehed naistesse väga toetavalt. «Näiteks komplekteerijad saavad palka tükitöö alusel ja mõni naine teenib mehest suurema palga, siis see ei ole teema, mida arutada,“ ütles Kivisaar. «Mis puudutab meie suurt palgalõhet Euroopa kontekstis, siis mulle tundub, et siin peab kuskil olema mingi statistika või loogikaviga.»

Kalevi personalijuht Krista Laever ütles, et ilmselt tuleneb palgalõhe sellest, et ajalooliselt on mehed töökohtadel, kus on suuremad palgad. Näiteks kasvatusteaduste spetsialistid on enamasti naised, kuid insenerid mehed. «Palgalõhega seonduvad juba ühiskondlikud hoiakud – ühiskond ei ole võtnud omaks asjaolu, et paljudel juhtudel pole naine enam ülalpeetav, vaid ise ülalpidaja, pere toitja,» sõnas Laever. «Raske on kedagi süüdistada selles, miks on palgalõhe nii suur, sest üheltpoolt on need hoiakud ja teisalt – naised võiksid ka selga rohkem sirgu ajada ja julgemini küsida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles