Maksuamet: massilist raha peitmist maksuparadiisi pole me täheldanud

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksu- ja tolliamet.
Maksu- ja tolliamet. Foto: Peeter Langovits

Maksu- ja tolliameti teatel pole neil infot, et eestimaalased peidaksid oma raha nende eest maksuparadiisidena tuntud riikide pankadesse.

«Maksu- ja tolliameti tähelepanu pälvivad off-shore kontod üldjuhul tavapärase kontrollitegevuse käigus ja seonduvalt konkreetsete isikutega, mingit regulaarset infovahetust maksuparadiisidega off-shore kontode osas ei toimu,» sõnas ameti kontrolliosakonna juhataja Kaido Lemendik.

Lemendik märkis, et kui konkreetse kontrolli käigus selline konto tuvastatakse, siis on juba isiku ülesanne konto eesmärki ametnikele selgitada.

«Siin on oluline silmas pidada, et off-shore konto olemasolu ei pruugi sugugi alati tähendada maksupettust, tegemist võib olla ka äriloogika kaalutlustest tehtud valikuga. Seetõttu vaadataksegi iga konkreetset juhtu eraldi ja kui isik ei suuda adekvaatselt põhjendada, tuleb tal maksmata maksud tagantjärele tasuda,» lisas maksuametnik.

Mitu kõnealust kontot amet viimastel aastatel leidnud on, ei osanud Lemendik öelda, kuna sellist ülevaadet ei peeta.

«Tegemist tavapärase kontrollitegevuse osaga. Küll aga tuleb märkida, et maksuriskide mõttes ei ole see Eestis kindlasti mitte kõige suurem probleem.»

Ameti teatel jääb aktiivsem off-shoride'ga tehingute aeg aastatesse, mis olid enne uut tulumaksuseadust ehk enne 2000. aastat. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles