Rumm: Reformierakonda häirib sotside tugevus

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannes Rumm.
Hannes Rumm. Foto: .

«Põhjus võimaliku uue valitsusliidu loomiseks on lihtne - mõlemat paremparteid häirib tugevasti asjaolu, et hoolimata vaid 10 kohast Riigikogus on sotsiaaldemokraadid end praeguses valitsuses tugevasti kehtestanud,» kirjutas sotsiaaldemokraadist riigikogu liige Hannes Rumm oma veebipäevikus.


«Reformierakonna juhatus jahmatas täna avalikkust otsusega alustada koos IRLiga poliitilisi konsultatsioone valitsuse laiendamiseks Roheliste ja Rahvaliiduga, mis alles üleeile avaldasid peaminister Andrus Ansipile umbusaldust,» jätkas Rumm.

Rummi sõnul tähendaks valitsusega ühinemine nii roheliste kui ka Rahvaliidu jaoks oma poliitilise näo kaotust, sest valitsus tahab kiirkorras müüa reformimata metsamaad, millele nad siiani on jõuliselt vastu sõdinud.

«Vaidlus töötuskindlustuse seaduse üle on vaid ettekääne valitsusliidu lõhkumiseks, sest riigieelarve puhul haigutab praegu sotsiaalministeeriumi ja haridusministeeriumi eelarves üle 2 miljardi krooni suurune auk,» jätkas Rumm.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles