WSJ: Microsoft plaanib seitsmetollist tahvelarvutit

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Microsofti tegevjuht Steve Ballmer Surface Pro tahvelarvutiga
Microsofti tegevjuht Steve Ballmer Surface Pro tahvelarvutiga Foto: SCANPIX

Ettevõtte tegemistega hästi kursis olevate anonüümsete allikate sõnul on Microsoft ette valmistamas uut Surface´i tahvelarvutite seeriat, seejuures astutakse esimene samm ka seitsmetolliste tahvelarvutite turule, kirjutab Wall Street Journal.

Üks Microsofti tootmisplaanidega kursis olev isik ütles Wall Street Journalile, et veel eelmisel aastal ei kuulunud seitsmetolline tahvelarvuti veel ettevõtte äristrateegiasse, kuid Microsofti juhtivtöötajad mõistsid kiiresti, et neil on vaja vastata Google Nexuse ja iPad Mini üha kasvavale populaarsusele oma sama klassi tootega.

Microsoft ei soovinud Wall Street Journalile oma tootmisplaane kommenteerida.

Uuringufirma IDC andmetel olid pooled eelmise aasta viimases kvartalis tarnitud tahvelarvutid väiksema kui kaheksatollise ekraanidiagonaaliga.

Seni tarkvaratootjana tuntud Microsoft tõi eelmise aasta oktoobri lõpus turule oma esimese tahvelarvuti Surface RT ning selle aasta alguses tunduvalt paremate tehniliste näitajate ning Windows 8 Professionali täisversiooni jooksutava Surface Pro. Seni ei ole nimetatud tooted suutnud globaalsel tahvelarvutiturul valitsevaid jõujooni oluliselt muuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles