USA: küberrünnakud õõnestavad Hiina usaldusväärsust

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA asevälisminister Robert Hormats USA-Hiina ärifoorumil
USA asevälisminister Robert Hormats USA-Hiina ärifoorumil Foto: SCANPIX

USA asevälisministri Robert Hormatsi sõnul õõnestavad Hiinast pärinevad küberrünnakud  riigi usaldusväärsust ning peletavad eemale potentsiaalseid välisinvestoreid, kes võivad karta oma intellektuaalsest omandist ilma jäämist, kirjutab Reuters.

«Viimasel ajal üha silmnähtavamaks muutunud küberrünnakud on hakanud mõjutama ka juba paljude nende inimeste äritegemise kindlust, kes ilma nende intsidentideta oleks Hiinasse investeerinud,» ütles Hormats Reutersile.

«Nii, et võib öelda, et see (küberrünnakud, toim) on Hiina huve kahjustanud,» ütles ta pärast oma sõnavõttu Pekingis toimunud USA-Hiina ärifoorumil. «Hiinlased peaksid kindlasti seda jälgima ning otsustama, kas sellise poliitika jätkamine on nende huvides.»

«Dialoogi pidamine on kindlasti oluline, kuid sama oluline on ka dialoogi taotletav lõpptulemus - selliste teguviiside lõpetamine,» ütles Hormats.

Samal ärifoorumil esines ettekandega ka Hiina riigi informatsioonibüroo aseminister Qian Xiaoqian, kes väitis, et Hiina riik ei väärkasuta internetti ning riigid ei tohiks internetiressursse omavaheliste konfliktide lahendamiseks kasutada.

Tema sõnul rünnati Hiina keskkondi jaanuaris ja veebruaris välismaalt üle 6600 korra.

Veebruaris teatas USA arvutiturbefirma Mandiant, et viimasel ajal peamiselt USAd tabanud küberrünnakute laine taga on Hiina sõjaväe Shanghais paiknev salajane üksus, see väide vallandas aga Pekingi ja Washingtoni vahel suure sõnasõja, mis pole tänaseni vaibunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles