Läti veterinaaramet leidis Nõo lihatööstuse vorstist hobuseliha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti turul müüdav parmesanivorst, millest leiti hobuseliha.
Läti turul müüdav parmesanivorst, millest leiti hobuseliha. Foto: Nõo Lihatööstus

Läti veterinaaramet leidis kontrolli käigus neljast Lätis müüdavast lihatootest hobuseliha, nende seas ka Nõo lihatööstuse parmesaniga suitsuvorstist.

Nõo lihatööstuse tegevjuht Toomas Kruustük kinnitas, et Läti veterinaarameti andmetel sisaldas nende Läti turul müüdav parmesanivorst 10 protsenti hobuseliha. Eesti turul seda vorsti Kruustüki sõnul ei müüda.

Kruustük ütles, et tegemist oli eelmise aasta novembris toodetud vorstiga, kuid põhjalikumalt hakati liha hobuseliha suhtes kontrollima ja tarnijatelt garantiikirju küsima alles tänavu veebruaris, kui Euroopas hobuselihapaanika lahti läks.

«Oluline on siin see, et inimeste tervisele ei tohiks see küll kuidagi ohtlik olla, kuna toiduohutusega tegeleme me kogu aeg ja põhjalikult,» ütles Kruustük.

Kruustüki sõnul ei tea nad veel, millise tarnija kaudu ja kuidas hobuseliha nende tootesse sattus, kuid esialgu saab öelda, et tegemist ei olnud Eesti tarnijaga.

Täna läheb Nõo lihatööstusesse ka Eesti veterinaar- ja toiduameti inspektor.

Kruustük kinnitas, et Nõo lihatööstus kavatseb kogu oma tooraine uuesti üle kontrollida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles