Majutusettevõtetes peatunud turistide arv kasvas viis protsenti

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid
Turistid Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Eesti majutusettevõtetes peatus 2013. aasta veebruaris 160 000 sise- ja välisturisti, mis oli 5 protsenti rohkem kui eelmise aasta veebruaris, teatas statistikaamet. Suurenes nii sise- kui ka välisturistide arv.

Veebruaris peatus majutusettevõtetes 91 000 välisturisti, mis oli 6000 turisti (7 protsenti) rohkem kui aasta tagasi samal ajal. Enamik välisturistidest (87 protsenti) väisas Tallinna, Pärnu ja Tartu majutusettevõtteid.

Välisturiste peatus nende linnade majutusettevõtetes mullusest enam vastavalt 7 protsenti, 10 protsenti ja 9 protsenti.

Traditsiooniliselt saabusid rohkem kui pooled välisturistidest Soomest ning nende arv majutusettevõtetes suurenes eelmise aasta veebruariga võrreldes 19 protsenti. Venemaa turiste peatus majutusettevõtetes 16 000, mis oli veerandi võrra enam kui eelmise aasta samal ajal. Läti turistide arv vähenes. Samuti peatus majutusettevõtetes vähem turiste Rootsist, Saksamaalt ja Norrast.

Veebruaris oli majutusettevõtete klientide seas siseturiste 43 protsenti. Majutusettevõtete teenuseid kasutas 69 000 siseturisti, mida oli üle 2000 siseturisti enam kui eelmise aasta veebruaris. 28 protsenti siseturistidest peatus Harju maakonna, 15 protsenti Pärnu maakonna ning 11 protsenti Tartu maakonna ja 9 protsenti Ida-Viru maakonna majutusettevõtetes. Siseturistidest enam kui pool oli puhkusereisil ja ligi kolmandik tööreisil.

Külastajatele pakkus veebruaris teenust 835 majutusettevõtet. Külastajate käsutuses oli 17 000 tuba ja 38 000 voodikohta. Voodikohti oli ligi 900 enam kui aasta eest veebruaris. Täidetud oli 35 protsenti tubadest ja 28 protsenti voodikohtadest. Võrreldes eelmise aasta veebruariga vähenes tubade täitumus ühe protsendipunkti võrra. Suurtes, enam kui 100 toaga majutusettevõtetes oli voodikohtade täitumus (41 protsenti) oluliselt suurem Eesti keskmisest.

Ööpäev majutusettevõttes maksis keskmiselt 30 eurot ning oli 2012. aasta veebruariga võrreldes kahe euro võrra kallim. Suurtes, enam kui 100 toaga majutusettevõtetes oli ööpäeva keskmine maksumus 34 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles