Padar: valitsus on endine

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Ivari Padar märkis eile, et võimuliit lihtsalt peab eelarve koostamisega hakkama saama.
Rahandusminister Ivari Padar märkis eile, et võimuliit lihtsalt peab eelarve koostamisega hakkama saama. Foto: Toomas Huik

Rahandusminister Ivari Padar märkis, et valitsusliit püsib hetkel koos.


Padari sõnul käib vaidlus töölepinguseaduse ja töötukassa ümber. Kompromiss valitsusliidu vahel töötukassa kulutuste osas on peaaegu koos. Jäänud on veel nö väiksemad summad.

Seni on olnud kaks suuremat sõnavalingut valitsusliidu sees. Enne lihavõttepühi süüdistas IRL-i juht Mart Laar rahandusminister Ivari Padarit kärpeettepanekutega venitamises.

«Jõudu talle! Häid munapühi!» kostis Padar toona vastuseks küsimusele, mida ta arvab Laari häälekast pahameelest kärpekõneluste venimise üle. Laar kinnitas, et venitamine on Eesti riigile kahjulik ja talle isiklikult vastuvõetamatu.

«Depressiivsus on mulle arusaamatu, ma olen rahandusministrina kaks ja pool kärbet läbi teinud,» ütles Padar. «Arutelud ja kompromisside otsimine seisab veel ees.»

Teine suurem sõnasõda puhkes valitsuse osapoolte vahel pärast seda, kui Padar oli lauale löönud maksutõusukava, mis nägi ette astmelise tulumaksu ja maamaksu tõusu.

Siis märkis valitsusjuht Andrus Ansip, et Padari sobivuse üle rahandusministriks peavad sotsid ise otsustama.

Praeguste erimeelsuste põhjuseks on uue töölepinguseaduse hüvitised, milleks raha napib, sest tööpuudus on kasvanud arvatust suuremaks. Reformierakond ja IRL tahaks neid kärpida, sotsid ei pea seda võimalikuks. Vaidlus töölepinguseaduse üle on nagu ladina-ameerikalik seebiooper, mis on kestnud juba tulutult kauem kui aasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles