Läti plaanib lõpuks kiirlaenuandjatele päitsed pähe panna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirlaen.
Kiirlaen. Foto: Margus Ansu / Postimees

Läti majandusministeerium on valmis saanud ettepanekud tarbijakrediidi andmise reguleerimiseks.

Ministeerium tegi ettepaneku keelata reklaamid, mis kutsuvad üles hooletule laenamisele ning piirata aastast krediidikulukuse määra 100-protsendini. Samuti tehti ettepanek seada lagi intressimäärale ja kehtestada karmimad nõuded laenusaaja krediidivõimekuse hindamiseks, kirjutas BNN.

«Läti, nii nagu ka mitmed teised Euroopa riigid, on kogenud kiiret ja vähereguleeritud mikrokrediidi valdkonna laienemist. Ainult 2012. aasta jooksul laenasid mikrokrediidiasutused 115 miljonit latti (164 miljonit eurot - toim) ja suurem osa neist läheb rahvastiku kõige vaesemale osale,» rääkis Läti majandusminister Daniels Pavļuts.

Minister nentis, et kiirlaenuandjad ei toeta kõiki tehtud ettepankuid, aga tema hinnangul on tegemist tasakaalustatud lähenemisega, mis jätab teenuse turule alles, samas oleks valdkond rohkem reguleeritud ja kontrollitud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles