Venemaa restruktureerib Küprose laenu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene president Vladimir Putin ja Saksa kantsler Angela Merkel.
Vene president Vladimir Putin ja Saksa kantsler Angela Merkel. Foto: SCANPIX

Venemaa restruktureerib Küprosele 2011. aastal antud 2,5 miljardi euro suuruse laenu, ütles Venemaa president Vladimir Putin.

«Otsustasime Euroopa Komisjoni palvel selle võla restruktureerida. See on meie reaalne panus Küprose probleemi lahendamisse,» ütles Putin esmaspäeval Hannoveris pressikonverentsil.

Ühtasi avaldas ta lootust, et nn Küprose variant, kus hoiustajad kaotasid suure osa oma hoiustest, ei kordu. «Me lähtume eeldusest, et see on ainujuhtum ning seda laadi kriisilahendusi euroala teistes probleemsetes riikides rohkem ei rakendata,» ütles Putin.

Venemaa andis 2011. aastal Küprosele 2,5 miljardi euro suuruse laenu 4,5 aastaks. Küpros palus pikendada laenu tagasimaksmise tähtaega viie aasta võrra.

Venemaa rahandusminister Anton Siluanov on teatanud valmisolekust kaaluda Küprose ettepanekut laenutähtaja pikendamiseks ja intressi alandamiseks 4,5-lt 2,5 protsendile, öeldes, et see võrdub laenusummast kümnendiku mahakandmisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles