Padar: 2,5 miljardi kärpimine on põhimõtteliselt kokku lepitud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolitoit.
Koolitoit. Foto: Sille Annuk

Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda kuuluva rahandusministri Ivari Padari sõnul suutis valitsuskabinet neljapäeval ministeeriumide ettepanekute alusel põhimõtteliselt kokku leppida 2,5 miljardi krooni suuruses riigieelarve kärpes; töölepinguseaduse võimaliku muutmise osas kokkuleppele siiski ei jõutud.


Padar ütles neljapäeva õhtul pärast 6,5 tundi kestnud kabinetinõupidamist BNSile, et valitsuskabinet on ministeeriumide ettepanekute alusel põhimõtteliselt kokku leppinud 2,5 miljardi krooni suuruses kulukärpes. «Aga lõplikult on seda tehtud siis, kui kogu eelarvekärbe on kokku lepitud,» lausus ta.

Tema sõnul on sealhulgas ministeeriumide tegevuskulude 11,8-protsendine ja palgafondi kaheksaprotsendine vähendamine. «Üheski erandis ei ole täna kokku lepitud,» lausus ta. «Aga koolitoit jääb alles.»

Padari sõnul jätkab valitsuskabinet eelarvearutelu reede pärastlõunal, mil tuleb edasi arutada muu hulgas ka töölepinguseaduse küsimust. «Tuleb teha parim ja igal juhul peavad kõik olema väga vastutustundlikud,» märkis ta.

Tema kinnitusel peaks valitsuskabinet langetama kõik põhimõttelised otsused esmaspäeva õhtuks, et lisaeelarve eelnõu saaks esitada neljapäeval riigikogule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles