Sada Venemaa riigiduuma saadikut pöördus WTOga ühinemise pärast konstitutsioonikohtusse

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa Riigiduuma esimene asespiiker Ivan Melnikov.
Venemaa Riigiduuma esimene asespiiker Ivan Melnikov. Foto: SCANPIX

Venemaa riigiduuma saadikud pöördusid riigi konstitutsioonikohtusse päringuga,  kas Venemaa astumine Maailma Kaubandusorganisatsiooni (WTOsse) oli põhiseadusega kooskõlas, teatas riigiduuma esimene asespiiker Ivan Melnikov.

Melnikovi sõnutsi andis päringule allkirja 101 saadikut, nende seas 86 Venemaa Föderatsiooni Kommunistliku Partei (KPRF) ja 15 Õiglase Venemaa saadikut, vahendab lenta.ru Interfaxi teadet.

Venemaa riigiduumas on 450 saadikut.

KPRFi saadik Melnikov tõdes, et WTOga liitumine oli Venemaa jaoks halb, sealhulgas riigi majandusele, tööstusele, konkurentsivõimele ja toidujulgeolekule.

Venemaa liitus WTOga  eelmisel aastal pärast ligi 20 aastat väldanud läbirääkimisi. Seejuures on KPRF ja Õiglane Venemaa olnud algusest peale liitumise vastu. Mõlemad parteid pöördusid ka liitumisprotokolli ratifitseerimise protsessi käigus konstitutsioonikohtusse, kuid viimane ei leidnud protokollis seadusega vastuolus olevaid punkte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles