Töötuskindlustusmaksu üle 3 protsendi ei tõsteta

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötuskindlustus toetab.
Töötuskindlustus toetab. Illustratsioon: Urmas Nemvalts.

IRLi esindaja Ken-Marti Vaher ütles ERRi raadiouudistele, et töötuskindlustusmaksemäära 3 protsendist kõrgemaks ei tõsteta ning seadus jõustub 1. juulist «suures mahus».


«Selle põhjus on väga selge - igasugune maksukoormuse tõus tänases majandusseisus suurendaks tööpuudust, kaotaks ära veelgi rohkem töökohti ja seda mingil juhul lubada ei saa. Me peaksime tegelikult tegema täpselt vastupidist,» ütles Vaher

«Teine põhjus on see, et uus töölpeinguseadus ikkagi suures mahus teatud muudatustega jõustub 1. juulist. Laualt on maha võetud see võimalus, et me lükkaksime töölepingu seaduse jõustumise edasi,» ütles Vaher.

«Ja kolmas põhimõte, millest kõik kolm osapoolt saavad ühtmoodi aru on see, et töötukassat ei tohi mingil juhul lasta pankrotti, vaid me peame tagama töötukassa jätkusuutlikuse järgnevateks aastateks ja selleks on vaja tõmmata kokku töölepinguseadusega kaasnevaid kulusid,» lisas Vaher.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles